onsdag, juli 2

Sköna killar på uteservering

Example

Klubbcopy är ju inte den enklaste formen av skrivande.

Man känner sig aldrig så mycket som en ”skön kille” som när man ska skriva en liten text om att man ska välja skivor någonstans och att alla borde komma dit. Det blir väldigt lätt bara något i stil med ”vi bjuder på skönaste musiken, skön stämning och så finns det öl. Kom dit, vetja!” Sedan försöker man krystat nämna några av låtarna eller artisterna man ska spela. Det brukar bli rätt löjligt.

När Adrian och jag nu ska ta hand om varannan torsdag på Spy Bars uteservering i sommar, mellan midnatt och fem på fredagmornar, så var vi ändå tvungna att formulera något. Jag fick hjälp av Thomas att ta fram en bra slogan: Stor musik för små timmar. Det var väl fint? Och jag tror det kommer bli mycket fina nätter.

Med det känns som en ”skön kille”-lineup där på Spy Bars uteservering. Titta på den fullständiga listan namn: Anders Ljung, Jonas Kleerup, Magnus Högmyr, Stefan Thungren, Adrian Nilsson, Jonas Jarefors, Olof Uhlin, Per Skoog, Kim Ström, Johan Wirfält, Anders Persson och Per Lager.

Namnet Kim kan ju ge visst hopp, men som ni kanske vet är Kim Ström inte en tjej. Så ett dussin skäggstubb och inte en enda tjej. Bara ”sköna killar”. Vi som förutom våra skjortor med uppvikta ärmar även har penis.

Även om det inte håller för en närmare granskning (det är inte helt homogent gäng, det finns en rätt stor spännvidd mellan de här tolv personerna och Stefan har faktiskt ingen skäggstubb, han rakar sig en extra gång på eftermiddagen om han ska gå ut på kvällen) så känns det ju rätt trist.

Så jag kompenserar med att ta med gäster torsdagen den 17:e juli, då Adrian förlustar sig i Berlin (how very techno of him). Och en av dessa gäster är – chocken – en kvinna! Närmare bestämt DJ Patti. Och hon spelar musik jag själv gillar och hade kunnat spela, så jag vet inte om det gör någon verklig skillnad. Men för att mildra chocken tar jag även med mig en manlig gäst, Magnus Tägtström.

För att ytterligare kompensera för all manlighet kommer den skjorta jag viker upp ärmarna på vara dagens reafynd, en damknäppt Whyred. Se bilden ovan, där ni även kan se mitt begynnande semesterskägg. Kom till Spy Bars uteservering varannan torsdag och se det långsamt bli längre.

BONUS: De första tio som mailar oss blir uppskrivna plus en på gästlistan för imorgon (gäller före kl 02). Maila till extraallt (at) gmail (dot) com!

PS: Titta igen på den där listan med tolv namn. Tre av oss, alltså 25 procent, kommer från samma mellansvenska bruksort, som faktiskt var en av de två som nämns i det arga mailet Märta Myrstener fick efter att ha skrivit om Spy Bars uteservering. Och dessutom, en av gästerna jag tar med är också från denna mellansvenska bruksort. Heja Brage!

1 kommentar:

Caroline Hainer sa...

Är skägg ett krav?