söndag, april 19

ASS spelar sin hit

Example

Med andan i halsen kommer fram jag tjugo minuter försenad, mitt i ASS spelning på Dieselverkstadens bibliotek på soliga lördagseftermiddagen. När jag sätter mig längst bak och ljudlöst hälsningspetar på Per frestas jag att tillägga ett viskande "har jag missat hitten?"

Jag låter bli, dels för att inte störa, dels för att ironin i skämtet är larvig. Det är inte så konstigt att den som gör lågmäld instrumental gitarrmusik inte får hits.

Men som avslutning spelar Andreas Söderström den låt jag inser att jag faktiskt är där för att höra, John Carpenters tema från "Escape from New York". Med händerna på gitarren och foten på en liten tramporgel har ASS skapat något som i alla fall är en hit för mig. Tur att jag inte missade det.

4 kommentarer:

Conan sa...

Hehe, den covern var nog det närmsta han kom en hit. Du missade dock en otroligt fin låt med xylofon och harmonium. Oklart dock vilken, men jag tror det är "It's really a good reason" från "My get up and go just got up and went".

Jonas sa...

Är det harmonium den den lilla grejen han trampade på heter? Minns att James Yorkston & the Athletes brukade spela på en sån också.

Conan sa...

Japp. Det var en sån Morricone använde när han skrev filmmusiken till "Harmonium - en hämnare".

Anonym sa...

Man lär sig något nytt varje dag - jag visste faktiskt inte att ASS var en svensk kille som heter Anders Söderström.

Jag gillar också Escape from New York (av ASS). Nu gillar jag den nog ytterligare lite mer.


/Gubbsoda - nu på twitter