måndag, juni 15

Kvartetten Fleetwood Mac

Biljetterna är bokade. Den 1o oktober fylls Globen av den underliga blandning folk som numera är Fleetwood Mac-fans. De som tycker att det var bättre på Peter Greens tid kommer sitta bredvid de som hörde Hot Chips version av "Everywhere" innan originalet.

Extra allt kommer sitta mitt emellan dessa grupper, på rad 32. Den siffran känns passande. Det är dubbelt så många rader som antalet personer som någonsin har varit med i Fleetwood Mac.

Men när de fyra personer som nu är Fleeetwood Mac ställer sig på scenen saknas inte tolv medlemmar. Det saknas bara en: Christine McVie.

Även om bara den som är komplett galen kan klaga på att på att få se och höra Stevie Nicks, så lämnar Christine McVie ett tomrum. För om vi ska uppehålla oss i avdelningen "gräset var alltid grönare när Fleetwood turnerade 97/98", så kommer vi ju inte få höra vissa låtar där i Globen.

Utan McVie ingen "Over & Over", ingen "Never Forget", ingen "Brown Eyes", ingen "You Make Loving Fun". Och ingen "Everywhere". Som kompensation, vem ordnar en Christine McVie-fokuserad efterfest?

Inga kommentarer: