torsdag, juni 11

Intervju med Ariel Pink

Example

Eftersom Ariel Pink's Haunted Graffiti på sin intensiva Europaturné besöker Strand i Stockholm på fredag passar jag på att länka till den intervju jag gjorde med honom i februari 2005.

Det var den första längre svenska intervjun med Ariel Pink, eller Ariel Rosenberg som han heter. Efter det tappade jag bort honom ett tag, men med singeln "Can't Hear My Eyes" i vintras kom han tillbaka. Med besked. Bara den där ekande saxofonen räcker för att få mig på fall. Det är olikt Ariel Pink med en så slick och ren ljudbild, men det passar och han borde använda den oftare.

Kommer han spela den på Strand? Antagligen, och kanske jucka mot gitarristens ben, som här i Vancouver. Det är något sådant jag tror det blir, mindre slickt och mer slarv. Spelningen på Debaser efter den där intervjun var ganska virrig. Den innehöll vad jag minns ingenting från det då nyligen återutgivna albumet "The Doldrums". Det hade han ju spelat in fem år tidigare och hade redan lämnat bakom sig. Jag tyckte han hade en bra inställning till det hela:

– Det är rätt lustigt. Jag har ju gjort massa skivor sedan dess, så jag behöver inte oroa mig för det här med om andra skivan kommer floppa. Den har jag ju redan spelat in. Det kan vara så att jag blivit sämre, men det har redan hänt i så fall.

1 kommentar:

Tatti sa...

Ja spelningen han gjorde i gbg var sådär det året, vill jag minnas. Han var väldigt nervös. Hoppas verkligen det blir bättre ikväll.