måndag, mars 29

Den här boken...


...visade sig handla om baseball.

Där får jag för att jag inte läser baksidestexter.

Inte för att det är något dåligt med en bok om baseball, men jag hade behövt läsa på lite. Hur bra ska ett batting average vara för att vara riktigt jäkla otroligt bra? Hur många walks är riktigt uselt? Man förväntas liksom veta det.

Å andra sidan, om jag skulle börja läsa Den Stora Svenska Romanen, och det skulle visa sig handla om allsvensk fotboll, då skulle jag inte ha en aning om hur många mål en riktigt överlägsen vinnare i skytteligan skulle ha.

2 kommentarer:

Vurre sa...

Men visst är den BRA?

En överlägsen vinnare av den allsvenska skytteligan skulle t.ex. kunna göra 31 mål på 26 matcher. Det gjorde Jan "Lill-Damma" Mattsson 1975. Men även om hans smeknamn är lite roligt rår det inte på storheten i Gil Gamesh.

Anonym sa...

Ikke det at du egentlig lurer, men dog...
Et batting average på .300 eller mer er veldig bra. Et batting average på .400 eller mer er 'riktigt jäkla otroligt bra'. Bortimot umulig å oppnå! Sist gang noen hadde over .400 var i 1941 (Ted Williams).

For en pitcher er det dårlig med mange walks (eller base-on-balls som det heter), mens for en batter er det bra med mange walks, så det kommer litt ann på hvordan du ser det og hvem du spør.

Baseballnerd? Yup...

God påske!