söndag, mars 7

"Up" vinner Lego-Oscars

Vinnaren i en Oscarskategori utom tävlan, Bästa Lego, är helt klart "Upp".

Hemmabygget av Carl Fredricksen här bredvid är ju helt lysande. Näsan! Tennisbollarna! Fler bilder finns här.

"Avatar" finns som officiellt Lego, fast nej... det var ett annat "Avatar", den med tillägget "The Last Airbender". Självklart har ganska många ändå byggt Pandora eller robotdräkten och gjort små filmer som kommenterar att de populärhistoriska referenserna när filmer utspelar sig skulle vara ett par hundra år gamla.

Samma överlappning mellan Lego- och scifinördar finns kring "District 9".

Krigsfilmer som "The Hurt Locker" och "Inglourious Basterds" har lockat till mindre Legoinsatser, men ganska fantasilösa. Den här "Inglourious"-trailern till exempel, det var väl kul att de orkade, men lite mer kan man väl begära än att de målar en mustasch på en legogubbe och säger att det är Hitler?

Men det är ändå bättre än de andra Bästa film-nominerade, där ingen vad jag vet orkat göra några Legotolkningar. Inget "Precious" (Mariah Carey skulle väl bli ännu mer nedfulad i legobitar!), inget "A Single Man" (glashuset!), "Up in the Air" (Clooney kön till säkerhetskontrollen!) eller "An Edcuation" (sportbil med stulna kartor!).

Och ingen har heller gjort "The Blind Side" (pytteliten Bullock bredvid stor fotbollspojke!), men fanbasen för den har väl inte tid med Lego. De är alldeles för upptagna med att planera kyrkobasarer och gå på Tea party.

PS: Jag siktar på att liveblogga från Oscarsgalan. WTS.

Inga kommentarer: