söndag, mars 21

"Tidningen" Dagens Nyheter "rapporterar"

Det är söndag - igen - och jag är lite krasslig - igen, eller snarare fortfarande - och har på mig min Snobben-tröja - igen - och jag ägnar mig åt något så meningslöst som att störa mig på underlig användning av citationstecken i en DN-notis om Alex Chilton.

För med dödsnotiser är det ju som sagt inte bara vad det skrivs som berättar hur viktig personen anses vara, utan hur det skrivs. Slarvas det, skrivs det av från Wikipedia rakt av eller tar man personen på allvar? Här får Big Star stå inom citationstecken tre gånger, i motsats till andra band som namnges, så att jag nästan börjar tro att de faktiskt hette "Big Star". Men som sagt, jag är ju lite krasslig.

Det hade kanske varit värre om de överflödiga citationstecknen hamnat någon annanstans i texten. Typ att "sångaren" Alex Chilton har dött. Eller att han har "dött".

1 kommentar:

Olle sa...

Brukar inte citattecknen dyka upp lagom till vårdagjämningen? Det har på nåt sätt att göra med att det "snart" är sommar.