fredag, oktober 8

Helt obaleariskt

Example

Inför lördagens helt obaleariska afton med Supermix på Tranan har det på Twitter diskuterats vilken som är världens minst baleariska låt.

Ett förslag är Devos "Whip It", som med struttighet, skyddsglasögon och lustiga hattar inte känns särskilt mycket som en surfstrand i motljus.

Ett annat förslag är MC Hammers "Too Legit to Quit", med en rapinsats som är så styltig att det även diskvalificerar den från alla sorters "jo men tänk dig den i en annan kontext"-baleariskhet. Men se till att titta på hela videon ändå, för MC Hammer är ändå the Hardest Working Axelvaddar in Show Business och på slutet får man en inblick i vilken nivå han själv trodde att han spelade på.

Jag tar tacksamt emot alla förslag. Eller förresten, inte alla. För själva utmaningen för oss är så klart inte att hitta den minst obaleariska musiken - eller om man så vill mest obaleariska musiken. Utmaningen är att hitta obalearisk musik som passar perfekt en lördagkväll på Tranan.

Till exempel är ju den genialiska "Salad Days" med Young Marble Giants väldigt obalearisk, torr och lo-fi. Men de som vill höra den en lördag sitter ju helt korrekt hemma med en kopp Lady Grey i stället för att trängas på Odenplan. Vi andra, som dricker te på söndagarna, vi ses på Tranan.

Inga kommentarer: