måndag, februari 20

Veckosammanfattning på en måndag

ExampleExampleExample

Tisdag: "Terribly Dark"
Även när hon är i discotakt sjunger Frida Hyvönen om mörker, sjöar och björnjakt.

Onsdag: Django Django
I ett par veckor har jag försökt bestämma mig om den är klistrigt catchy eller enbart klistrigt irriterande. Nu är jag framme vid en acceptabel kompromiss: jag passar på att i ett litet tag tycka om "Default", singeln från konstskolerockarna Django Djangos debutalbum. För snart kommer man höra mantrat “dada-click-didi-wa-wa” i en reklamfilm och till slut kommer jag ändå hata den.

Torsdag: Filmquiz
Jag minns väldigt tydligt att för några år sedan, innan jag någonsin gått dit, så var min bild av Stockholms filmquiz i Pet Sound Bars källare att det var ett sammanhang där man förväntades känna igen Tom Wilkinson. Ändå satt namnet hårt åt även den här gången när de frågade om honom i torsdags, för inte första gången.

Fredag: "På spåret"
Frågesport på tv kan antingen gå ut på att publiken lyckas bättre än de i rutan (och får känna sig smart) eller att de i rutan är ruskigt duktiga (och publiken får känna sig imponerade). “Jeopardy” kör på den första linjen och fördröjer sina tävlanden med att formulera svaren som frågor, så att vi hemma hinner före. “Kvitt eller dubbelt” körde helt på den andra linjen. “På spåret” försöker hitta en medelväg, vilket tyvärr ibland leder till att man måste gömma sig när en del visar sig vara helt oallmänbildade och dessutom dålig på att hantera det (Claes Borgström, säg hejdå till din folkkärhet).

 Därför känns det ändå bra att paret Haag fick vinna genom att kunna fiskedrag och annat omöjligt, men samtidigt vara charmiga.

Lördag:
 Nya tider
Det är inte som förr, nu när en hemmamiddag inte håller på till klockan fem, utan ebbar ut vid midnatt. Men vi hann med både kräks (pga första cigaretten sedan nyår), politisk diskussion (vad man bör lära ut om ideologier på gymnasiet) och musiknostalgi (en dammsugning genom CD-hyllan efter middagsdeltagarnas gamla projekt).

Söndag: Semla 2 och 3
Jag fick fel när jag skrev att jag ätit årets första och sista semla. I går åt jag årets andra semla och sedan efter det åt jag den som nog blir den sista. Men de var små.

Måndag (och alla dagar): Drop7
Det här tvångsmässiga spelet släpper inte sitt tag om mig. Ända sedan jag skaffade en iPhone för mer än två år sedan har jag försökt få cirklarna att försvinna. Den samlade batterikraft som Drop7 hittills har slukat från min iPhone hade kunnat värma ett hus hela februari.

Inga kommentarer: