lördag, februari 1

Ett pågående projekt

Ett av få sätt att klämma in "skapande" i sin till bristningsgränsen fyllda vardag är att göra den till ett projekt, med tydliga regler och tidsbegränsningar. Att göra tidbristen till ett förutsättning.

Ungefär så är det väl med de små texter med 50 ord som ibland dyker upp här på Extra allt. Det går aldrig att säga att en text är klar, färdig, perfekt - men när den har tuktats till exakt 50 ord uppfyller den i alla fall det kravet.

Just den här helgen sitter min vän Rickard och använder 45 timmar för att spela in musik, under namnet the Mountain Council. Här finns reglerna. Förutom tidsgränsen är den viktigaste att han ska använda instrument han egentligen inte behärskar. Därför har han lånat ihop den arsenal ni ser ovan.

Förra omgången av the Mountain Council gav åtta låtar i väldigt skilda stilar. Trots den brokiga instrumentsamlingen (banjo och balofon) tänker sig Rickard ändå att det här ska bli ett mer sammanhållet resultat. På söndag eftermiddag lägger han upp allt här på Bandcamp.

Inga kommentarer: