torsdag, september 24

Woody #46: "Picking Up the Pieces"

Picking Up the Pieces (2000)
Regi: Alfonso Arau
Manus: Bill Wilson (pseudonym?)
I rollerna: Woody Allen, David Schwimmer, Maria Grazia Cucinotta, Sharon Stone, Kiefer Sutherland, Cheech Marin, Elliott Gould m.fl.

En upphittad hand från en styckmord åstadkommer mirakel i en New Mexico-håla. Avsikten är väl “mustig skröna” och “svart komedi”. Men det är mest uppskruvat. Om det ska vara satir så är den missriktad. Allen är felcastad som svartsjuk mördarmake, men är inte ensam stjärna i haveriet.

Nördfakta: Regissören Alfonso Arau är - åtminstone för mig - mer känd som El Guapo i “Tre Amigos”. Han kunde tydligen ge Allen en hel del pengar för rollen, det har Allen rakt ut sagt är anledningen till att han tog den. Arau kunde också engagera rejäl talang bakom kameran. Fotograf var här ingen mindre än Vittorio Storaro, Oscarsbelönad för “Apocalypse Now”, “Reds” och “Den siste kejsaren”. Storaro har fortsatt att jobba med Arau och är även fotograf för Allens projekt för 2016.Det här är en del av projektet att se alla Woody Allen-filmer i kronologisk ordning och skriva femtio ord om dem, innan hans 80-årsdag 1 december. Läs mer här

Inga kommentarer: