fredag, december 6

Julkalendern: Stöd din lokala handlareJag uppskattar fysiska böcker och fysiska skivor - både nya och gamla - och jag bryr mig om hur de faktiskt ser ut och i vilket skick de är i. Därför vill jag gärna gå in i en fysisk butik och ta på dem, känna på den. Och sedan kunna köpa dem, direkt. Utan att behöva vänta på försenad och vårdslös posthantering.

I somras stängde Alfa antikvariat. Det gick tydligen inte ihop längre. Att vi stockholmare inte kunde hålla i liv ett stort antikvariat i centrala staden, vad säger det om oss? För några år sedan larmade Hedengrens i Sturegallerian att de höll på att gå under och det startades en kampanj.

För att inte behöver försöka rädda en butik först när den hamnat i akutläge - börja handla i de affärer ni annars bara strosar i för inspiration. Jag har i år sett till att verkligen gynna de affärer som ligger i min absoluta närhet. De som gör att jag på väg hem från jobbet eller på en kort helgpromenad kan få tag på böcker och skivor.

Och vet ni vad: varken Pet Sounds, An Ideal for Living, Söderbokhandeln eller English Bookshop har gått i konkurs. I år i alla fall.

Inga kommentarer: