fredag, juli 15

Disco, Per Hagman och mera disco

Example
Jag har befunnit mig i någon slags sommarkoma den sista veckan. Inte fått någonting gjort över huvud taget. Eller så känns det iallafall. Därav de få inläggen här på Extra Allt. Men jag får väl försöka ta igen det på något sätt...

...vi kan väl starta med att erbjuda lite välljudande rock-disco från gubbjävlarna i The Rolling Stones, som visst nog kommer till Sverige på turne nästa sommar. Deras absolut sista turne, som vanligt. Jag var och såg dem när deras förra absolut sista turne var på besök i Sthlm. Trevligt, men de spelade för mycket tråkig bluesrock. Jag vill ju höra deras disco. Få rockband klarade att väva in discon i rocken på det sätt som Keith, Mick, Wood och Watts. Lyssna och njut...

The Rolling Stones - Emotional Rescue

**********************************************

Efter mitt förra inlägg (där Per Hagman figurerade på ett hörn) lyckades Karin sedan övertala mig att läsa Pers senaste bok "Att komma hen skall vara en schlager". Jag brukar ha svårt för böcker som är skrivna på ett lite "poetiskt" språk, det känns lite som teater (vilket är det värsta jag vet) men Per lyckades faktiskt hålla mig kvar utan att mina kräkreflexer aktiverades. Jag gillade den... Vad det sedan beror på kan väl kanske diskuteras men igenkänningsfaktorn var hög. En sak är iallafall säker, han levererar ruskigt många underhållande passager eller vad sägs om denna:

"Ända sedan jag blev myndig har kronofogden varit på mig men aldrig har jag låtit den kännas mer än som en irriterande insekt. Bekymmerslöheten mitt stora bekymmer. Men det vore så ovärdigt och destruktivt att bry sig för mycket om något så banalt som skulder till staten. Man vill ju göra rätt för sig men ibland går det inte och man vill faktiskt ändå tänka mest på livsglädjen och livskvaliteten. Svårare än så ska det inte behöva vara och det borde i längden rimligtvis vara en god affär även för staten,
Människor som är rädda för kronofogden är samma människor som är rädda för muslimer. Fetton."

Har ni inte redan läst boken så kan jag varmt rekomendera den.

**********************************************

Slutligen kan jag meddela att Tim Sweeney som jag tidigare har skrivit om i detta inlägg, kommer till Stockholm för att lira plattor. Stort. Lördag 20 augusti är datumet. Håll ögon och öron öppna och kom ihåg vart ni läste det först !!!

Tjenixen / Adrian

3 kommentarer:

Anonym sa...

Finns inget motstånd mot PH längre? Som att exakt alla, samtidigt, intagit positionen "jag brukar ju inte gillar P eller folk som skriver so P eller något av allt han representerar men...".

Anonym sa...

Hej Adrian! Fastnade för en liten rad: "Jag brukar ha svårt för böcker som är skrivna på ett lite 'poetisk' språk, det känns lite som teater (VILKET ÄR DET VÄRSTA JAG VET!) Min fråga är: Varför hatar du teater så innerligt?
Håller på med tjock tidskrift som en gång för alla ska döda teatern på ett raffinerat och systematiskt sätt. Är mycket intresserad av din åsikt. Dels för att jag gillar dina texter, dels för att det mig tycks att du har ett nära på osunt kärleksförhållande till annan kultur/populärkultur såsom ex musik & film. De som uppriktigt och öppet hatar teater är få, de flesta skäms snarast och vrider sig som masken på kroken; "jag borde se mer teater".I helvete heller att de borde!

ha det gott och svara gärna, vänliga hälsningar Hannes Delling [hannes@nyascen.se]

Anonym sa...

Jag är fortfarande en glödande motståndare av Per Hagman. Han är en parasit. Han lever på författarmyten och någon slags allmänidé om att hans uttryck är poetiskt , men egentligen är för att han är för lat för att forma en ordentlig mening. "Att komma hem..." gjorde att jag gillade honom ännu sämre EFTERSOM jag faktiskt är intresserad av vad han har att säga, men blir förvisad till att sitta och gissa mellan raderna.
Nej, vive la resistance!