tisdag, augusti 9

Underbara, glåmiga Broadcast

Example

Inte en dag för tidigt! Broadcast, Birminghams bästa band, är tillbaka.

Nya albumet ”Tender Buttons” släpps på Warp i september. När betydde releasedatum något senast, allt finns ju redan läckt på nätet? Men jo, en Broadcastskiva vill man faktiskt ha fysiskt, för omslagen är alltid otroliga.

Broadcast är gruppen för oss som gillat retrofuturismen hos Stereolab, men tycker de spelar alldeles för snabbt och för färgglatt.

Av det som 1995 var en kvintett finns nu bara en duo kvar, Trish Keenan och James Cargill, som är ett par även utanför bandet. Även om det är mindre levande trummor och kanske mer blippblopp på "Tender Buttons" än tidigare, så låter det fortfarande Broadcast och popmelodierna är lika bra som förut. Singeln ”America’s Boy” är lysande.

Egentligen fortsätter Broadcast bara att göra nya versioner av ”Love Song for the Dead Che” och ”Cloud Song” med United States of America. Samma förebilder och samma ideal, om och om igen. Men det fungerar, precis som Teenage Fanclub låter nästan likadana hela tiden. Och det låter underbart.

Trish Keenan fortsätter att sjunga vaggvisor för glåmiga intellektuella. Hon skriver texter för de som vill plocka alla extremt välvalda referenser (den här gången mycket Gertrude Stein, på "Haha Sound" var det tjeckisk 70-talsfilm), men också för de som bara vill flyta med i musiken.

Inga kommentarer: