torsdag, augusti 11

Fransk pop, del 2: Colleen

Colleen – ”I’ll Read You a Story”

Det känns skönt att ta med Colleen i en serie som delar in musik efter geografi. Bara för att visa att geografisk hemvist (oftast) inte har ett jota att göra med hur musik låter.

Jag skulle vilja spela Colleen för en avgångsklass på Musikjournalistskolan, hoppas att de inte känner igen det och säga att det här, det kommer minsann från Island, så sant som det är sagt. Straight Outta Rejkavik.

Dagen efter kan man lugnt vänta sig ett par tusen ord från vardera elev om hur musiken låter som en stilla dag vid Vattnajökúls utkanter, att det porlar som smältvatten och att bara isolerade islänningar skulle kunna få fram något som låter så här skirt.

Men Colleen (Cécile Schott) är fransyska, just nu bosatt i Paris. ”I’ll Read You a Story” kommer från hennes andra album ”The Golden Morning Breaks” (köp den t.ex. här på Dotshop). Och baklängesljuden och det lugna plinket låter ju onekligen som smältvatten. Kanske lade hon bara en helt vanlig, fransk isbit på en tallrik i Parissolen och tonsatte dess död.

Inga kommentarer: