söndag, augusti 21

Fransk pop, del 7: Serge Gainsbourg

Example
De som tycker att Ulf Lundell är en snuskgubbe har i och för sig helt rätt, men han bleknar ändå i jämförelse med Serge Gainsbourg. Då menar jag inte bara Serges skivor, som alltid lyckades orsaka skandal på ena eller andra sättet.
Ta bara det här klassika ljudklippet. Den 5 april 1986 hamnade Serge bredvid Whitney Houston i soffan i det franska TV-programmet Champs-Elysées. Snygg, ung kvinna + snuskgubbe utan hämningar = bra TV.
För er med dålig hörsel, här är vad som sägs. I rollerna Serge, Whitney och den allt mer desperate programledaren Michel Drucker, som till slut börjar tolka åt fel håll.
Serge: ”She’s a genius”
Programledaren: (till Whitney) ”He says you are genius. C’est génial.”
Whitney: ”Oh, thank you very much”

Serge: (stönar och grymtar fram något)
Programledaren: ”He says you are great. Il dit vous êtes trés jolie.”
Serge: ”Naaah. You are not Reagan, and I am not Gorba… Gorbaschew. So don’t try, eh? I said I want to fuck her.”
Programledaren: ”Oui… eh... alors, je vous traduis. He says you are great. Il dit vous êtes trés jolie. Non non non non…”
Whitney: ”What? What did he say!?!”
Sedan, vilket inte är med på klippet, fortsatte tydligen förvirringen. Whitney säger att hon tror Serge är full (no shit, Sherlock), programledaren försöker säga att Serge bara vill ge Whitney blommor, men Serge står på sig.
Fast som en liten reträtt förtydligar han att han inte ville ta henne precis där och då, utan först efter sändningen. Så då fanns det ju inget att bli upprörd över.

4 kommentarer:

Adrian sa...

Det där klippet är ju helt överfantastiskt. Jag hade gärna sett bilderna som hör till ljudet. Finns det inte upplagt någon videosnutt någonstans ?

Jonas sa...

Jag har letat efter videoklipp, men inte hittat något. Fast det finns ju många ställen att leta på och jag har inte prövat alla...
Den som vet: TIPSA.
Eller som har en videofil, lägg upp som yousendit!

Anonym sa...

Otroligt roligt och inte mindre roligt efter att ha kollat in videoklippet. Kanske ingen tillfällighet att klippet ligger på angiven sajt...

http://askmen.com/video/2005_jul/jul05_serge_whitney.html

Adrian sa...

Tack Peter !!! Du har förgyllt min dag !!!