torsdag, juni 21

John Martyn

ExampleExample

Nästa gång ni ser en gråskäggig gammal tjockis med väst sitta och bluesa sig, som han till höger, tänk då på att han en gång var en brunskäggig kille vars uppknäppta skjorta inte alls framstod som äcklig, bara bohemisk, som han till vänster.

Och tänk på att den där gamle tjockisen kanske gjort bra musik och att en del av anledningen till att du inte har hört så mycket av den, trots att du har hört så mycket av tjockisens kompis Nick Drake, är att den unge bohemen hann bli en gammal tjockis utan att dö.

Tänk på det och gå snabbt iväg från den gamla tjockisen som bluesar sig, gå raka vägen hem och lyssna på musiken han gjorde när han var yngre:

John & Beverley Martyn - "Stormbringer"


PS: John Martyn, den åldrande tjockisen, har bara ett halvt högerben efter att en cysta tvingat fram en amputation. Men jag skrev inte "Nästa gång ni ser en gråhårig gammal tjockis med väst med bara ett halv högerben" eftersom chanserna för att ni ser en sådan tjockis känns rätt små.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att John Martyn är sjukt överskattad. Jag trodde att jag skulle gilla honom, men det var bara ett fåtal låtar som låg på rätt sida av singer/songwriter-fåran.

Lily The Kid sa...

John Martyn är sjukt underskattad. en innovativ, unik och ja vi säger väl det då: får neil young att framstå som neil young.

Anonym sa...

till dig som gillar den unge martyn,ge den "gamle gubben" chansen och lyssna på "on the cobbles från 2004.mycket bra!!