fredag, juni 1

Två frågor om SvD:s bloggar

1. Varför kan de inte ha rimliga adresser?
Martin Gelins nya blogg, som tydligen har ämnet ”New York”, borde ju kunna heta www.svd.se/blogg/martingelin eller liknande, men det gör den inte. Den heter http://www.svd.se/dynamiskt/blogg/did_15274120.asp.

2. Kan inte någon ändra rubriken ”Kristin Lundell bloggar om nöje”?
För det första för att ”nöje” är ett begrepp som inte har någon som helst spridning i samhället utanför dagstidningarnas redaktionsindelningar. Att säga att hennes blogg handlar om ”nöje” är att behandla henne som en knattereporter.
För det andra för att hon ändå enbart skriver om musik (indie, närmare bestämt), med något kort om tv eller film en gång i veckan. Ämnesvalet speglar tydligt vad hon har något att säga om. Hon har något att säga om musik, men här kommer autentiska citat från film- och tv-bevakningen: ”Den där konståkningsfilmen ’Blades of glory’ med Will Ferrell verkar rolig” och ”Det är ju en mindre heltidssysselsättning att planera in sitt tv-tittande”. Tack för att vi fick dela dina tankar, Kristin, får du betalt för det här? Hon efterlyser också fjärde säsongen av ”Entourage” på dvd, men jag tycker nog att hon borde vänta tills åtminstone första avsnittet av säsongen över huvud taget har sänts i USA.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vore väl helglassigt att ha entourage s4 på dvd innan den sänts? Man vore ju kung på torrentsidorna, och det är väl det alla strävar efter?