måndag, november 5

Att bry sig om "Entourage"

ExampleExample

Ett par dagar i sjuksoffan har fått mig ikapp med ”Entourage”. En förkylning till och jag hinner ifatt med ”Californication” också. Blir det en riktig influensa ska jag nog ta mig an ”Dexter”. Så arbetar jag mig in mot kärnan av tvbloggarman-programmen.

Men än så länge får jag nöja mig med att vara mästare på att hoppa fram till precis det ögonblick när ”Entourages” fruktansvärda signaturmelodin är slut och handlingen börjar.

Den största skillnaden säsong fyra förde med sig vara att Perrey Reeves, som spelar Ari Golds fru, lyftes upp i förtexterna. För nu skulle vi få se Ari Gold utvecklas, visa en mjukare sida, bli mänsklig, lära sig om livet. Som om vi ville det.

Jag vill se Ari Gold wheela och deala, desperat kämpa med sin aggression, skälla ut folk, bli utskälld, kasta mobiltelefoner och sedan le sitt insmickrande leende. Göra sina miner. Allt det där som Jeremy Piven ju gör så bra. Mer än så behöver jag inte. Jag behöver inte gilla Ari Gold som människa, som om han var på riktigt. Därför bryr jag mig inte om Ari lär sig viktiga läxor om livet, som han nu gjort i nästan varje avsnitt.

Underligt nog bryr jag mig däremot extremt mycket om hur det ska gå med Vincent Chases karriär. Jag vet inte varför jag bryr mig. Han är ju bara en glidig kille med fina ögon mitt i sitt babyface. Han hade aldrig kommit undan med sin ”don’t worry, it’ll work out, it always does”-attityd utan de där ögonen.

Så kanske är det ögonen, för så mycket mer vet man inte om Vince. Hur han över huvud taget är som skådis är svårt att lista ut genom de små, små fejkade filmscener man får se. På samma sätt vet man inte om den Vincent Gallo-inspirerade (eller?) karaktären Billy Walsh är en galning som sabbat ”Medellín” eller om han bara är ett ovanligt struligt filmskapargeni.

Fast att hålla oss i okunskap är väl ändå en bättre lösning än i ”Studio 60” och ”30 Rock”. Två program om folk som skriver framgångsrika sketchprogram, men de sketcher man får se är inte särskilt roliga. I ”Entourage” blir ovissheten en spänning i sig. Är ”Aquaman” en ”Spider-Man” eller en ”Daredevil”? Är Dramas tv-serie ”Five Towns” kass eller inte? Har E rätt när han hatade ”Medellín” eller är han bara sur sedan Billy Walsh dök upp i en ”Suits suck”-tröja?

Man vet inte. Man får vänta tills Ari Gold kommer in och berättar hur det ligger till.

5 kommentarer:

Malte sa...

jag har också stört mig på det där, med studio 60. hur kan den där show-i-showen med sina fantastiskt urusla skämt och platta komiker föreställa en av de största kanalernas flaggskepp? det är mer orealistiskt än ALLT i Heroes.

Adrian sa...

Jag utmanar dig till en duell i att hoppa förbi förtexterna i entourage! Jag är kungen på det! Sedan är jag rätt bra på West wing också.

Konrad Olsson sa...

Best of Ari Gold!
http://youtube.com/watch?v=TGTJSorTQvw

Tatti sa...

Haha jag trodde att jag var mästare på att hoppa övar förtexterna i Entourage, musiken är verkligen så hemsk.

Anonym sa...

Å här har man gått o varit stolt alldeles för sig själv å tänkt. faan va ja e salt på att få till det så...exakt.

Jag håller med, det är helt olidligt att behöva se förtexterna.