fredag, november 2

Kask "Golden Heart"

Vi kan sörja Oink hur mycket vi vill, det är i alla fall inte sant att all musik finns på nätet.

Själv har jag länge letat efter Kasks ”Golden Heart”. Vilken hit! Den passar perfekt in 2007, den känns som en Studioremix just waiting to happpen. Den hade passat in 2005 och 2006 också. Kanske till och med 2000, post Phoenix. Synd bara att den kom redan 1998. Och nu pluggar Janne till läkare, eller hur det nu var.

Jag har haft ”Golden Heart”på hjärnan länge, men ingen verkar ha brytt sig tillräckligt för att lägga upp den. Skivan är utgången och min enda utväg har verkade vara att gå till ett bibliotek som har skivan, t.ex. Uppsala stadsbibliotek.

Underligt nog hittade jag ett videoklipp som någon delade med sig av på Soulseek. Ja, Soulseek lever. Det är från det mycket underliga, sextiotalsaktiga programmet "Hej Fredag!" på Kanal 5 med Per Sinding-Larsen. Han beskriver det nu som ett ”tjo-hopp-skål!-vad-kul-program” och man får väl tåla att behöva se en väldigt gles studiopublik dansa till mimade låtar för nöjet av att se PSL ta sig an Janne Kask och Henrik Berggren i en dubbelintervju.

Men en videofil är rätt värdelös, den kan vi inte bära med oss på stan i lurarna. Så därför har jag gjort om den till mp3 och delar med mig. Ljudet är självklart kasst, inte direkt som Oh, Baby I Like It Raw! och deras högupplösnings-mp3:or med discorariteter. Men ändå, det här är också en form av raritet.

Kask - ”Golden Heart”

UPPDATERING: Jag har precis vunnit en Traderaauktion om Kask-skivan!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag sprang på Janne förra året. Om jag minns rätt så berättade han då att han numera livnär sig som låtskrivare åt bland annat pojkbandet Blue.

/cb

Anonym sa...

skicka upp låten som mp3! den finns inte kvar på speedyshare och jag vill också väldigt gärna ha den! minns den som igår och gillade den skarpt!

Han studerar till läkare förresten...

Anonym sa...

Visst är det en bra låt. Jag har och spelar ibland hans skiva Wrestling my case där Golden Heart ligger som låt nr 2. :)

Anonym sa...

jag vill ha den!! har letat massvis och när jag äntligen hittar nånting i närheten så är det ett gammalt blogginlägg där filen är raderad!
skicka på johnspam (at) nissestark.se
du är bäst!