tisdag, november 6

Stonecake tillbaka

Här är lite skön, dalapatriotisk (troligen omedveten) historieförfalskning från Radio Dalarna:

"På torsdag släpper Borlängebandet Stonecake en ny skiva. Det var 16 år sedan senast. Då vann Stoncake [sic] en Grammy [sic] med låten Tuesday afternoon."

Som om de släppte "Tuesday Afternoon", fick en gigantisk hit och hämtade sitt pris i Stockholm, men sen gav ett fuckyou till musikbranschen och åkte hem för att göra det de egentligen ville: trubadurspela på Engelska puben i Borlänge.

Som om skivorna "Acoustic Toilets", "In the Middle of Nowhere" och "Some People" aldrig kom, floppade och slängdes. Som om någon utanför Dalarna bryr sig.

PS: dessutom är det intressant att Radio Dalarna tror att Stonecake vann en amerikansk Grammy, inte en svensk Grammis.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stonecake spelade för tusan live i P4 Radio Stockholm i tisdags morse. Jag hörde dem och det var väldigt rart. Finast var kanske att den nya skivan är en EP.
De sa även:
"Vi har turnerat runt om i värden".
Sedan förtydligade de:
"Vi hade några spelningar i England och USA".
Jag vet inte någonting om engelska puben i Borlänge, men de ska ha skivsläppfest på klassiska engelska puben i Stockholm Big Ben.

Jonas sa...

Jo, det är väldigt rart. Stonecake är väldigt rara. "Stommen" är en rar person.
Och just det där med att de själva förtydligar att "runtom i världen" betyder ett par spelningar, det är bevis nog på hur de är. Och jag menar inte att de ljög i Radio Dalarna, det var Radio Dalarna som ljög. Det var nog Radio Dalarna som ville låtsas som om de hade riktiga rockstjärnor i studion, inte rara killar vars nästa radiointervju blev med en annan P4-kanal...