söndag, augusti 17

Samma i "Sommar"

Nu är hösten här. Det är officiellt, för sista ”Sommar” har sänts i P1. Om man vill låtsas att det fortfarande är juli får man gå in nätarkivet och lyssna på gamla program. Samtidigt kan man titta på bilder från inspelningarna. Man kan då konstaterar att P1 fördelar producenter till programmen efter vilken SR-person som är mest lik respektive ”Sommar”-prataren.

Därför får luggfriserade Tove Leffler producera luggfriserade Robyn och ärtiga tanten Kerstin Brunnberg producera ärtiga Åsa Nilsonne. Till Dolph Lundgren lyckades de inte hitta någon muskelbyggare, men dock en blond och brundbränd kvinna. Lars Winnerbäck producerades så klart av några småskäggiga snubbar.

Tanken är kanske att producenten ska vara en lämplig dialogpartner, någon som den nervösa sommarprataren kan identifiera sig med. Men nog vore det bättre att tänka tvärtom? Att para ihop tanten med en yngre man, luggtjejen med en skallig gubbe, kanske skulle det utmana ”Sommar”-pratarna. Ifrågasätta dem lite. Se till att de inte spelar Bob Dylan eller predikar enbart för de redan frälsta.

Och apropå frälsta, kolla på bilden av Göran Hägglund och hans producent, båda i pikétröjor. Och likadana glasögon! Men roligast är ändå bilden på när Clara Törnvall producerar Annika Norlin. De har till och med satt upp håret på samma sätt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åsa Nilsonne är väl verkligen inte ärtig. / Tobbe