fredag, september 11

Sista natten med gänget

Imorgon ordnar jag och några kompisar konst- och musikfestivalen Släpp fångarna loss.

Det är tredje året och det kommer bli en minst lika bra kväll som tidigare. Platsen är som vanligt Tellus i Midsommarkransen och som vanligt är ett mål att samla in pengar till Amnestys viktiga arbete för mänskliga rättigheter.

Men det är inte det enda målet. Vi vill också visa att det går att kombinera engagemang med att ha roligt. Bara för att man försöker förändra något till det bättre så behöver man inte klämmas ihjäl under tyngden av världsproblemen. Ett dåligt samvetet över att man inte gör mer, inte gör ALLT, får inte leda till att man i stället gör ingenting alls.

I år är festivalen ett farvälparty för världens diktatorer. En sista natt med gänget. Sedan skickar vi iväg dom till rättegång, en sak de inte unnar sina egna fiender.

Hur som helst, där för att vinka hejdå musikaliskt är Sonjagon, Jonna Lee, Exploding Heart, Elias and the Wizzkids och Tvärvägen. För konst står Julia Dalgren, Fanny Wikström, Malin Koort, Fideli Sundqvist, Moa Pårup och Kajsa Boklund. Dessutom öl- och matförsäljning och efterfest till klockan 03. Inte illa för 100 kronor inträde.

2 kommentarer:

Diktatorn sa...

vad hette bandet som spelade på efterfesten på färgfabriken?

Jonas sa...

Bandet med en av de coolaste basister jag någonsin sett heter Exploding Heart och finns på
www.myspace.com/explodingheart