tisdag, september 8

Supermix höstpremiär

Example

El Mundo, Erstagatan 21, Stockholm. Onsdag kl. 19-00.

Bakom skivspelarna på Supermix hittar du Sara Martinsson, Fredrik Bergh och mig. Tillsammans spelar vi en smakfull blandning av folkrock för finsmakaren, halvobskyr långsamdisko och popmusik du läser om i morgondagens tidning.

Varför har alla redan gjort sina listor över decenniets bästa låtar? Det är ju flera månader kvar. Supermix spelar all bra musik som strömmar in under sensommaren och hösten 2009. Musiken som alla snart kommer önska att de tagit med på sina listor.

Sara inleder Supermixhösten med att spela så normal musik som möjligt. Med detta menar hon musik där det inte finns så mycket att upptäcka och som heller inte marknadsför sig som något den inte är. Hon tänker då särskilt på Fibes, Oh Fibes! och Trashcan Sinatras. Sara kommer även spela norrländska män som rockar. Fredrik laddar med nytt från Prefab Sprout, Midaircondo och Euros Childs. Jag spelar the Turtles bästa b-sida och något av Womack & Womack som The XX hade kunnat göra cover på hellre än "Teardrops".

Dessutom, medan du tar sommarens sista rosé, dömer vi av duellen "mest hipstermässiga duett": Fibes, Oh Fibes! & Skifs eller Grizzly Bear & McDonald? Det verkar inte finnas någon som älskar gamla män så mycket som en man som själv håller på att bli gammal.

PS: Facebook-gruppen, Oh Facebookgruppen!

Inga kommentarer: