fredag, september 24

Orkar man med Arnett?

I raden av höstens nya TV-serier var jag visserligen spänd på "I Anneli" och "Boardwalk Empire", men kanske allra mest på "Running Wilde". Där sammanförs Mitchell Hurwitz, Will Arnett och David Cross för första gången sedan "Arrested Development".

Första avsnittet höll högt tempo och rymde både väldigt små hästar och sydamerikansk ursprungsbefolkning i snorklar. Så långt, allt bra.

Frågan är om det fungerar med en handling som kretsar kring Will Arnett, orkar man med så mycket av honom? Det finns väl skäl för att han oftast spelar en biroll. I "Running Wilde" är han titelpersonen, Steve Wilde, bortskämd och världsfrånvänd rikemansson. Nu ska han få lära sig läxor om livet av sin ungdomskärlek, en trädkramare spelad av Kerri "Felicity" Russel.

Ytterligare orosmoment: ett snusförnuftigt barn som himlar med ögonen och en tokig granne med brytning.

David Cross dök bara upp i ett par sekunder, ungefär lika lite som Michael K. Williams (Omar i "The Wire") i första avsnittet av "Boardwalk Empire", och troligen av samma anledning. Tv-folket vet att vi är många som följer våra favoriter vart de än tar vägen.

Inga kommentarer: