onsdag, september 8

Släpp fångarna loss i år igen

Example

Jag åker till Paris idag och missar därför kvällens Lloyd Cole-firande på Supermix, men det tycker jag inte ni ska göra. Jag missar även popquizet på Pet Sounds imorgon, men har varit med och gjort frågorna, så min ande vilar väl delvis över stället (ej att förväxla med källarens lukt av utspilld mellanöl på svettig nörd).

Jag tar dessa missar som en man och offrar mig för att kunna stilla er gnagande oro om Sophie Marceaus nuvarande position som omslagskvinna på franska tidningsomslag. Jag återkommer om det vid hemkomst.

Men det viktigaste som händer efter att jag återvänt är självklart den fjärde upplagan av konst- och musikfestivalen Släpp fångarna loss. På lördag fyller vi Tellus i Midsommarkransen och festar för Amnesty International.

Vi, dvs. Amnestygrupp 101, är väldigt stolta över årets festival, av minst fyra anledningar:

1. Vi har en mycket fin fotoutställning med några av Sveriges bästa pressfotografer som ställer ut bilder från hela jordklotet.

2. Vi har bra band. Caviare Days gör sin första riktiga spelning någonsin. Andra som spelar är Carl Norén från Sugarplum Fairy, China Paradise (som gjorde sin första spelning på Supermix i våras), Little Children och Joel Bremer & Arne Forsén.

3. Vi har en efterfest på Landet där High Life och Supermix garanterar stämningen.

4. Vi kan fira att Yusak Pagage, en samvetsfånge i Indonsien vars fall vår grupp har jobbat med, släpptes i juli, halvvägs igenom ett femårigt fängelsestraff.

Men samtidigt - allt är inte fest och glam - sitter Filep Karma kvar i indonesiskt fängelse, bara för att ha demonstrerat fredligt. Det finns arbete kvar för Amnesty. Gör en liten, liten insats på lördag.

Inga kommentarer: