tisdag, september 14

Anneli

Hur det än fortsätter kommer jag ändå titta, jag har saknat Sissela Benn.

I nya SVT-serien "I Anneli" (premiär igår) spelar hon titelrollen, och Annelis alterego Liket. Anneli är 26 och jobbar deltid på kafé (men bor i stor lägenhet... eh, är Malmös bostäder så billiga?). Hon gillar inte sig själv, blir hunsad av sin chef, är olycklig kär i en puckad "snygg musiker" och i sin tur föremål för en bananskalsklantig väktares kärlek. En bitchig fashionistatjej finns med också.

Det är ett enkelt upplägg. Jag hoppas att det inte kommer fortsätta riktigt så basic. Att det här var ett förstaavsnitt som långsamt taxade ut flygplanet, att det sedan tillåts accelerera, lyfta och flyga iväg, gärna i andra riktningar än de väntade. Men som sagt, det kommer ändå vara värt att titta, bara för att se Sissela Benn, att få höra hennes underliga sätt att släppa ut orden.

För övrigt bestod soundtracket av 00-talets amerikanska skäggindie-elit: Bon Iver, Iron and Wine, Fleet Foxes, the Shins, Sufjan Stevens och Midlake. I kommande avsnitt borde vi därför kunna förvänta oss Grizzly Bear, Beach House, Band of Horses, My Morning Jacket, Death Cab for Cutie och Feist.

Inga kommentarer: