måndag, maj 14

En fjortis fyller 27

ExampleExample

Idag fyller Sissela Benn 27 år. Grattis!

Hon är otroligt rolig som fjortonåriga Filippa Bark i ”Robins”, som i övrigt verkar trist. SVT borde tydligare märka ut vilka av ”Robins”-klippen som innehåller Filippa.

Det Filippa Bark säger är i sig rätt vanligt, men Sissela Benn gör så mycket med det. Speciellt när hon nervöst inte får ur sig orden riktigt, som ”mobbinnin...” eller hur hon säger ”diskriminerad” till Clabbe. Jag backar och ser det om och om igen, just de orden. Feluttalningshumor blir aldrig tråkig. Jag tycker själv det är jätteroligt att feluttala ”lasagne”. Lassajn. Lassagn. Lassangnj. Lassang. Larsagn. Lassahn-g. Efter trettio gånger minns man knappt hur det ska uttalas. Lassanj?

Den 13 oktober är det premiär för ”Filippa Bark och döden” (manus och regi Ada Berger) på Upsala stadsteater. Den där Riksteatern-turnén hon var med på missade jag, men den här ska jag se.

En teateruppsättning är helt rätt forum för Filippa Bark. Hon funkade inte i storslagna, folkliga Melodifestivalen och borde hålla sig så långt bort från SVT som möjligt. Annars riskerar hon att bli någon sorts ny Grynet.

Eller kommer vi få en Regina Lund-fortsättning? Filippa Bark påminner mig om Laila Klang, P3-karaktären som var Regina Lunds genombrott. Jag minns att jag tyckte det var otroligt roligt. Kommer Sissela Benn utvecklas på samma sätt som Regina Lund? Bli framgångsrik, hoppa av, hälla blåbärssoppa över sig, bara spela egna låtar i ”Sommar” och gifta sig med typ Jocke Berg? Kanske dags att döpa om pjäsen till ”Filippa Bark, du och jag och döden”.

2 kommentarer:

wendela sa...

hahaha, gud va skönt skrivet! och lasagne är väldens bästa ord att feluttala, får jag sno det nån gång? lovar att aldrig bli nån ny regina lund, är inte tillräckligt utomjordisk för att hantera hennes stil...

kram
sissela
har vi förresten träffats? var du med och gjorde "extra allt" i malmö?

Jonas sa...

Varsågod, sno lasagne-feluttalningen.
Och nej, vi har inte träffats. Extra allt (the blog) är helt frikopplat från (nästan) allt annat som heter nåt med Extra allt.