tisdag, maj 29

Lokkos födelsedag

I dag fyller Andres Lokko fyrtio år. Grattis!

Senaste budet i följetongen om antologin med Lokkotexter är att den inte heter ”Revisionism” längre. Men sedan går uppgifterna isär.

Enligt Modernista kommer i september två volymer om vardera sjuhundra sidor: ”Andres Lokko 1989–1998” och ”Andres Lokko 1999–2007”.

Enligt Marcus Joons intervju med Lokko i Sydsvenskan (genomförd i mars, publicerad först i förrgår) blir det en volym på 900 sidor, åtföljd av en liten bok med kommentarer, ”Att läsa Andres Lokko”.

Nåja, hur som helst blir det många sidor. Med texter vi redan läst. Men eftersom det väl kommer vara förbannat snyggt förpackat blir det nog att vi köper böckerna ändå. Av ren vana.


PS: Den nördige vet att även Noel Gallagher fyller fyrtio år i dag. Grattis till honom med, även om vi sedan länge skakat av oss vanan att köpa samlingar med hans gamla grejer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Om någon, omdömeslös, person skulle samla Johan T Lindwalls samlade produktion, från Richard Gere-texterna till hans senaste rerajtningar från Staterna, och ställde samman materialet i inbunden form – skulle det då bli en bok? För en person med så hög svansföring som Lokko är det beklämmande att han inte lyckats prestera ett hållbart romanmanus. Andra kritiker (Martin Amis War Against Cliche är ett nära exempel) levererar den här typen av utfyllnad mellan romanerna och debattböckerna. De presenterar inte trötta gamla tidningstexter som ”böcker”. Eller sig själva som communication wizards, även om det är en delvis annan fråga.