torsdag, maj 3

Kickers? Med MiniCall?

Det är svårt att hänga med i vad kidsen på gatan gör, men samtidigt helt avgörande för kunna uttala sig om populärkultur.

När Mingus & Sexfemman i ”Kär i en kickers” sjunger att tjejen har MiniCall börjar jag undra. Har folk MiniCall nu för tiden? Dvs andra än läkare på jour? Eller utspelar sig hela låten i en svunnen tid, när Fattaru-Mingus måste ha varit typ elva?

Eller får MiniCall vara med bara för att det rimmar så fint på ”overall” och ”Kangol”? Som oväntad bonus rimmar det ju även på ”Vårby gård” och ”ändå”.

Finns kickers ens nu för tiden? Eller ja, klart att själva folkgruppen finns, men kallas de fortfarande kickers? Jag trodde att det skulle ha skett någon form av utveckling.

Allt detta är sånt man behöver hänga med för att veta hur allmängiltig ”Kär i en kickers” är och för att kunna göra en kvalificerad gissning om hur mycket sommarplåga den kommer bli. Eller nej, kanske behöver man inte veta det. Den här låten knockar alla på ren charm.

9 kommentarer:

Amir sa...

kära jonas,

precis som malice och pusha t (eller rick ross för den delen) inte står på gathörnet och langar tonvis med kokain varje dag, så har folk inte minicall idag heller.
min poäng är att hiphopen överlag inte nödvändigtvis reflekterar samtiden precis som den är just idag. många texter är skrivna på ett nostalgiskt sätt (vilket inte gör dem mindre relevanta eller bra). njut av texten och sluta bekymra dig.

mvh
Amir

Adrian sa...

Amir, tack för en klockren kommentar! Vi trettitaggare, medeklass, fråm landet, trendmedvetna behöver verkligen den att vi skall sluta oroa oss!

Det är ok ändå!

Jonas sa...

Tack för svaret, Amir!
Och skönt att höra att det är en "back in the day"-låt, så att det inte är jag som missat MiniCallens återkomst.

Anonym sa...

Är kickers verkligen att betrakta som en folkgrupp?

Anonym sa...

Hej.

Jag tror att det där med kickers som folkgrupp bara är ännu ett uttryck för det spår som Adrian var inne på, Medelklass. Vi famlar ofta i mörker vad avser de kulturyttringar vi ibland ser snurra förbi./Jens

Jonas sa...

Shit, Amir visar sig ju vara Soul Lounge-Amir! Så inte bara tack för svaret, Amir, utan också tack för all musik!

Tatti sa...

Fan kickers ja. Jag är från Kalmar och vill minnas att Borgholmkickers var ett sjukt beryktat gäng, fick för mig att de var kända över hela Sverige men det kanske de inte var? Nitade allt från barn till gamlingar, idioter.


Jag är full by the way.

Anonym sa...

hooch och filapjuck är ju inte heller något man stöter på överallt längre... jag tror att låten passar bäst för oss som var 14 runt -95 med vattenfestival och allt. får se om den gruppen räcker till att make it the sommarplåga

Jonas sa...

Den största tidsmarkören är väl Liam-page. Det är det ingen som har idag. Tror jag. Hoppas jag.