måndag, december 24

Julkalendern: TirzahDet har inte varit någon spänning i år, om det någonsin är det, om vilket som skulle bli Årets Album på i Extra allts julkalender 2018. Redan i oktober kändes det klart.

Tirzahs ”Devotion” är den musik jag lyssnat mest på i år. Jag behöver inte ens Spotifys statistik för att bevisa det, men den bekräftade det jag trodde.

Albumet är ett samarbete mellan vokalisten och textförfattaren Tirzah Mastin och producenten Mica Levi, som annars kallar sig Micachu. De är britter, men det hörs så fort musiken börjar.

Tirazh har tidigare gjort klubbmusik, visserligen introvert men ändå. Men med sina släpiga, småskeva beats eller piano (”Holding On” är enda undantaget) är ”Devotion” en hemmaskiva. För folk som är i sådan relationskris, hjärtesorg eller desperation att de inte orkar gå på klubb.

Eller går dit, men mest står bredvid dansgolvet i ett hörn och maler samma tankar runt, runt. I det bedjande titelspåret sjunger duettpartnern Coby Sey ”so listen to me” ungefär tjugofem gånger.

Och jag lyssnade.

Inga kommentarer: