lördag, november 30

Extra allt sammanfattar 2019

Imorgon inleds traditionsenligt Extra allts julkalender. Varje dag fram till jul tar vi upp något av det bästa, sämsta eller mest typiska för 2019.

Förra året var det jämtländsk rönnbärs-Negroni, Tirzahs fantastiska album, Neneh Cherry och så stackars dansande Theresa May. Vad tror ni det blir i år?

Extra allt har ju i år haft inlägg under varje månad för första gången sedan 2015, så läs tillbaka och så får du kanske några ledtrådar.

Som vanligt har vi en julvärd och som ofta är fallet har vi hämtat värden ur den värld Charles M. Schulz skapat. Årets värd är Franklin Armstrong, den förste karaktären i Peanuts med annan hudfärg än tidningspapper.

Någon gång innan nyårsklockorna ringer ska vi väl också försöka att sammanfatta hela det här decenniet som gått. 00-talet fick inte mer än en collagenovell av låttexter. Kanske höjer vi ambitionsnivån den här gången. Under tiden, missa inte Nicholas Ringskog Ferrada-Nolis lista över vad han tycker var 10-talets bästa låtar. Jag kunde inte hålla mig från att göra en spellista av hans urval.

Inga kommentarer: