fredag, december 16

Julkalendern: Årets låtar

Lagom till den sista helgen innan jul, innan ni helt begravs i julmusik, kommer här listan med de 100 bästa låtarna från året som gått.

Eller tja, jag ska vara med ödmjuk än så: här är 100 väldigt bra låtar från året. Det finns så klart även andra bra låtar, sådana som jag aktivt valde bort eller sådana som jag glömt bort. Och så är det här ju en strikt "en låt per artist"-policy.

Som vanligt är det inte en rangordnad lista, utan låtar lagda i en lyssningsvänlig ordning. Från en mjuk start (en lång start, jag gillar mjukt) så går det vidare till lite mer rockigt och sedan mer sväng och efter det dunka-dunka av både kommersiell och mer knasig sort. Därefter ballader och jazz uppblandat, kanske för att somna till?

Ni kommer möta gamla Extra allt-favoriter som Hot Chip, Damien Jurado, Jessie Ware, Sault, Helado Negro och Tirzah. Men mycket nytt blod släpps också in: Summer Vee, Lay Banks, Maddie Moon, Melle Brown, Neil Frances, Cherri Knight, Makaya McCraven, Shabason & Krgovich och Meg Baird, för att nämna några.

Varsågoda: Extra allt 2022

Inga kommentarer: