tisdag, mars 7

Idé till dokusåpa: Nagelbitarna

En gång i veckan får vi följa en grupp udda personligheter med en sak gemensamt: de biter på naglarna. De har haft vanan i tio år eller mer. Kan en miljon kronor få dem att sluta? Programledare: Pontus Gårdinger.

I ett avsnitt besöker gruppen en fundamentalistisk freudian, som analyserar fram varför de biter. Potential för gråt då en deltagare inser att han/hon aldrig varit älskad, typ.

I ett annat avsnitt tvingas deltagarna gräva runt med händerna i diverse vedervärdiga saker, för att bli äcklade av sina fingrar och aldrig mer vilja ha dem i närheten av munnen. Potential för åter-användning av rekvisita från ”Fear Factor” (larver, getspyor etc).

Varje gång en deltagare nibblar lite på en nagel så får han/hon en anmärkning och den med minst anmärkningar efter en månad vinner miljonen. Självklart ska det neurotiska gänget bo ihop och ständigt övervaka varandra. Man kan tänka sig hur de står i köket och någon skriker ”Du bet på nageln!” och får svaret ”Nä! Jag smakade bara på såsen!” Då kommer de på att det finns skitmånga bra alibin för att ha ett finger i munnen och smygbita lite. Helt plötsligt börjar alla smaka av såser och spika upp tavlor för att ”råka” hamra sig på tummen etc.

Jag tror det här kan bli lysande TV. Eller ja, det kan väl bli okej TV. Om man hittar snygga deltagare.

1 kommentar:

Lugnetetc sa...

MMm det här kan kanske få mig att sluta en gång för alla... Jag lyckas ibland och sedan blir det återfall.

Lysande idé (särskilt med 1 miljon kronor för att köpa nagellack med sedan).