fredag, mars 14

Nej jävlar...

Nja, inte hela vägen. Det toppade laget Fun Boy Four nådde till fjärde plats i gårdagens pop quiz.

Och jag vet att det är en bra placering av 27 lag. Jag vet att vi slog lag Popmorsa. Jag vet att vi borde vara stolta över att ha klarat Ginny (originalartisten bakom ”Can’t Be Serious” som A Mountain of One spelat in) och Baxter Dury och känt igen en bild av Lisa Ianson. Att vi identifierade D'Angelo och Jeff Buckley inom loppet av tiondels sekunder.

Men man grämer sig ändå. Att det var Mary Hopkins som gjorde ”Those Were the Days”, vilket jag kom på en minut efter att vi lämnat in frågeformuläret. Att vi skrev Men at Work när det var Men Without Hats. Jag tror jag kallade ”Monday, Monday” för ”Monday Morning”. Tja, ni vet. Alla dessa små misstag som gör att vi inte når hela vägen fram.

Dessutom svarade vi att Wannadies passade in bland ”band med skilda par”, tillsammans med Abba och Fleetwood Mac. Inga protester i världen från lagets skäggigaste medlem hjälpte för att vi skulle få rätt för det. Tävlingsledningen hade kollat med Pär och Kristina för bara några timmar sen, påstods det, och de är fortfarande lyckliga.

Sen var det ju ett ganska skön grej att tävlingsledningen tryckt in Turid i kategorin ”döda kvinnor”, med Nina Simone och Eva Cassidy. Det skulle hon nog bli förvånad över, när hon står där på sitt jobb på Posten, i högsta grad levande.

Inga kommentarer: