torsdag, mars 13

My Morning Jacket tillbaka

Jag saknar My Morning Jacket. Jag märker det på mig själv, ser tecknen på abstinens.

Hur jag inte kan sluta lyssna på Jim James och Calexicos ”I’m Going to Acapulco” från ”I’m Not There”-soundtracket. Hur jag inte kan sluta tänka på Jim James vitmålade ansikte i den där scenen i filmen.

Och min My Morning Jacket-saknad förklarar nog varför jag inte enbart njöt av Band of Horses-konserten på Debedis förra veckan. Jag har alltid sett dem som ett My Morning Jacket-substitut, men trodde att jag var på väg att ändra mig, på väg att acceptera dem på egna ben. Så träffade jag Pet Sounds-Robert i publikhavet och han trodde att det här var den skäggigaste publiken sedan My Morning Jackets konsert. Och då slog saknaden till lite. Sedan spelade Band of Horses inte de låtar jag tycker bäst om, t.ex. ”Our Swords”. Över huvud taget var ju den bästa låt de spelade en cover, ”Act Together” som Jagger/Richards gav till Ron Wood. Och så ska det inte behöva vara. Dessutom var sångaren Ben Bridwell, han som förutom det hos alla närvarande skägget har så fascinerande tänder, rätt sliten och hes. Ingen Jim James-falsett där inte.

Men i sommar kommer My Morning Jacket tillbaka. Det blir tydligen ännu mer falsett och Prince den här gången. Perfekt! Skivan ska heta ”Evil Urges”. Det tycker jag låter bra. Album ska heta sånt.

Och låttiteln ”Touch Me I’m Going to Scream” är så klart så fenomenal att den måste användas två gånger, som en del ett och en del två. För mig får de gärna göra delar tre och fyra om de är lika bra som tvåan (se videoklippet ovan). Ett discobeat, en pumpande basgång, stämmor, lätta tryckningar på orgeltangenterna, falsettwailande.

Adrian har redan utropat Hercules & Love Affairs ”Blind” som årets låt. Nu lanserar jag ”Touch Me I’m Going to Scream, Part 2” som motkandidat.

Filmen kommer härifrån, där Breakfast on Tour samlar upp konsertupptagningar från i måndags, alltså 10 mars, i Houston, Texas, där åtta nya låtar spelades för första gången.

1 kommentar:

Tatti sa...

Oh det låter mycket lovande.