torsdag, mars 27

Dirty Paris

ExampleExample

Ikväll gästas 24:hours på Berns av Dirty Soundsystem och Pilooski.

För en gångs skulle behöver jag inte känna ens ett stygn av dåligt samvete för att jag stannar hemma med en päronsplitt och lite ”Saturday Night Live”. Jag dansade ju till dem redan i fredags.

Det var på nattklubben Paris Paris i (rätt gissat!) Paris, närmare bestämt på Avenue de l'Opéra, nära Palais Royal, nära Louvren.

Nedgången till källaren var diskret, så diskret att vi inte hittat den när vi gått förbi tidigare på dagen. Vi hade hört talas om festen på Dirtymänniskornas blogg, men var inte direkt ensamma svenskar. Vi fick avbryta vår påskhobby, att prata skit om fransmäns och övrigas rassliga klädstilar. Det gick ju inte när några av de med allra sämst smak var svenska ekonomstudenter, som dansade glädjelöst. ”Le Monde est á toi” stod det i neon på väggen. ”Världen är din”. Jag hoppas att världen inte kommer tillhöra folk som dansar så glädjelöst.

Men skit i dem. Dirty Soundsystem och Pilooski och deras tyska vänner spelade många Extra allt-bekanta låtar: ”Blind” och ”Temporary Secretary” och ”Send Him Back”. Dessutom spelades en förvånande mängd minimalaktig, knorrande techno. Detta gladde de två i sammanhanget lite udda technosvenskarna, som gjorde den där dansen som mest går ut på att stöta fram axlarna och hasa fötterna lite fram och tillbaka, utan att lyfta dem. Deras klädstil fanns inget att anmärka på. Och de var glada som barn.

En annan sak som var förvånande, och som inte gladde någon, var det dåliga mixandet. Jag hade haft mer förståelse om de bara spelat låtarna, utan att ens försöka knyta ihop dem. Men här skulle det försökas på taktmixar och det gick ofta rätt dåligt. Kanske var det enbart de inbjudna tyskarna som stod för de dåliga dj-skillsen, men det verkar inte troligt.

Så om du också vill ha en ursäkt för att inte gå till Berns ikväll, så kan du ju säga att ”nja, jag läste på Extra allt att de var dåliga på att mixa, så jag går hem till en päronsplitt och skrattar åt Kristen Wiig. Men det är en rätt kass ursäkt.

Inga kommentarer: