måndag, oktober 6

Vad jag har kollat på den senaste tiden i stället för att ta itu med "Persona"

Example

”The Muppet Movie”: trots att Kermits ”Rainbow Connection” bara är en väldigt kalkylerad sammanslagning av ”Moon River” och ”Over the Rainbow” så gör den mig alltid tårögd.

”Entourage” (säsong 5): härligt att vi i publiken får bekräftat att Vince rent objektivt kanske inte är en så bra skådis. Dessutom görs det ännu mer tydligt att Eric ”Pizza Boy” Murphy ofta är en riktig sopa som agent.

”Saturday Night Live” (säsong 34): Tina Feys olika Palin-sketcher har varit bara lite, lite roligare än originalets insatser, även om original-Palin är oslagbar om man skulle räkna in “The Office”-style pinsamhetsnivån när hon bara tystnar. Fast jag känner mig lite rädd för att min positiva inställning till Tina Fey gör att jag går på Palin när hon försöker slingra sig med charm. ”This climate change whosiwhatsit”, ”I'll send that right to ya!” och allt det där. Men nu till väsentligheterna: kolla på Europakartan i Weekend Update-dekoren ovan (bakom Nicholas Fehn, humor som i princip är skräddarsydd för mig) och fråga er varför Sverige inte är med?

”Arrested Development” (säsong 1): för att jag ville se mer Amy Poehler. Och mer David Cross i jeansshorts.

”Superbad”: för att jag ville se mer Michael Cera.

”Wet Hot American Summer”: för att jag ville se ännu mer Amy Poehler. Och lite Michael Showalter.

”The Michael Showalter Showalter”: för att jag ville se mer Michael Showalter och mer Michael Cera.

(Till slut såg jag ”Persona”. Bibi Andersson sjöng ingen tårdrypande sång, Liv Ullman hade inte jeansshorts och Amy Poehler var inte med. Men den var bra ändå. Varför sköt jag på det så länge? Idiotiskt. Nu ligger ”Viskingar och rop” och väntar på mig. Fast kommer inte nya ”30 Rock”-avsnitt om tre veckor? Innan dess måste jag nog se om första och andra säsongen. Och kanske ”Mean Girls” igen... Där är ju Amy Poehler med också! Och kanske några jeansshorts.)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nicholas Fehn är ju Armisens i särklass roligaste karaktär. Top notch. Och allvarligt, jag har ju alltså inte heller sett Persona än, men det ser inte ut som om du har kastat bort den tid du inte lade på att se den. Och Mean Girls tål alltid, alltid att ses om.

Anonym sa...

http://video.google.com/videoplay?docid=606641607154555449&ei=R2brSJHsBo2uiAKxgsCiCw&q=poehler+caitlin&vt=lf

Rick Rick Rick!

Conan sa...

Ingen Poehler men väl en Påle i Persona (häpp!). I det där postmoderna kollaget i början.

Jonas sa...

Ja, den åttondels sekunden gjorde intryck. Ingen "never-nude" där inte.