tisdag, november 10

Wear the Wild Things

I helgen kräktes en kompis på min "Where the Wild Things Are"-tröja.

Jag förlät ganska snabbt, för det var en av mina allra yngsta kompisar, fem månader gammal. Men ändå, tröjan luktade barnkräk och jag bytte till skjorta.

Nu ligger Max och vildingarna i smutskorgen. Hinner jag ens tvätta och ha den på mig igen innan jag ser Spike Jonze-filmen? Spelar det roll? Om filmen är bra, då kan jag bära tröjan med stolthet. Och om filmen är dålig, då kan jag bära tröjan som en supporter av Maurice Sendaks bok. Jag kan låtsas som att tröjan inte alls är kopplad till filmen, nej nej, det här är inte Hollywood-merch förklätt till barndomsnostalgi, det här ÄR barnnostalgi, det här är en originaltröja tryckt på sjuttiotalet och jag har alltid ägt den.

Fast kanske ska jag sluta helt att ha på mig så många barnsliga tröjor. Mupparna, Peanuts-gänget, vildingar. Är jag ett viljelöst barn som får kläder med gulliga tryck utvalda efter föräldrarnas barndomshangups? Med tillägget att jag är både barn och förälder på samma gång.

Inga kommentarer: