fredag, september 8

Michels modeller

Example

Efter att ha sett om ”Eternal Sunspot of the Shineless Mind” och älskat den lika mycket som förra gången börjar jag verkligen se fram emot Michel Gondrys nya film ”The Science of Sleep”. I december kommer den.

Precis som ”Eternal Mindless of the Sunshine Spot” ska det vara en kärlekshistoria mitt emellan dröm och vakenhet. Det vill säga exakt där de flesta av oss lever våra liv.

Jämfört med filmen har trailern möjligen/förhoppningsvis fått lite ökad kramfaktor, komplett med mysig Death Cab For Cutie-låt. Men ”Your Heart Is An Empty Room” finns inte med på soundtrackskivan och är alltså kanske tillagd speciellt för trailern, precis som lysande trailernlåten ”Mr Blue Sky” med ELO aldrig var med i själva ”Eternal Spotshine of the Sunless Mind”.

Men musiken är inte huvudsaken i trailern – det är kartongmodellerna. Partizan heter företaget som har gjort dem, på deras sida kan man se en scen. Helt plötsligt börjar jag längta efter den utlovat nästan icke-datoranimerade, Spike Jonze-regisserade versionen av ”Till vildingarnas land” igen.

Stop motion animerad wellpapp kan vara det bästa jag vet, utan att jag ens hade en aning om det förrän precis nyss.

2 kommentarer:

Adrian sa...

Wow... Jag hade missat den trailern. Ser ju fantastiskt ut !

Anonym sa...

åh, det där var det mest... bedårande, tror jag, som jag sett på evigheter. det går nog inte att vara cynisk när man ser stop motion animerad wellpapp. faktiskt.