torsdag, september 21

It's just Justin, del 2

Example

Apropå att Justin Timberlake är med i alla tidningar, så är han självklart med i nya Sonic också. Dock ej på omslaget, och med byråbilder som är sämre än bilden i annonsen för skivan.

När Bon träffade Justin i Los Angeles, Dagens Nyheter fick en bisarr telefonkonferens så fick Sonic, precis som Dazed & Confused, göra intervjun i Paris.

Jenny Damberg väljer, precis som de andra journalisterna, att beskriva alla förutsättningarna kring intervjurna. Här är det musikvalet innan presskonferensen, kontrakten om att inte ställa frågor om privatlivet, Justins professionalitet inför dumma frågor.

Det är en okej artikel, men analysen som kompletterar den korta intervjutiden är rätt ointressant. Sammanfattning: Justin är en produkt, han säljer sig själv och att det inte går att komma in bakom ytan.

”Men känslan som hänger sig kvar (...) är tomhet. Tomheten efter att ha sett någon sätta upp en föreställning som inte reflekterar något annat än vad folk förväntar sig av honom. Den fadda smaken av anställningsintervju, av prestation.”

Det är bara för de här tidningarna att inse att promotionintervjuer på löpande band inte är annat än just anställningsintervjuer. De är prestationer. Om inte journalisten lyckas hitta just de frågor som får säljsnacket att komma av sig, får produkten i gungning och får fram sprickor, då är det bara ytan man kommer få.

Acceptera den förutsättningen eller våga strunta i Justinintervjun.

Inga kommentarer: