torsdag, september 7

Regn

Allt går emot mig.

Efter tre dagar i sjuksängen gick jag till slut ut för att köpa mer rostbröd och hyra några filmer. Det regnade. Det kändes ovant att vara ute bland folk. Fick för mig att de alla visste nåt som jag inte vet. Typ om vem som varit inloggad på sapnet.

Hur länge jag än stod där och febersvettades i videobutiken så hade de varken ”Det våras för sheriffen” eller ”Midnight Run”. Ännu en liten, liten motgång. Den följer på den här förkylningen och att jag i lördags krossade displayen på min kamera.

Och när konserthösten väl började se bra ut (Midlake! Shugo Tokumaru! Sufjan Stevens! American Music Club! Junior Boys!) så visar det sig att Arab Strap kommer hit, men bara som en del av en avskedsturné. Jag har liksom tagit Arab Strap som självklara, känt att de kommer alltid att finnas, så jag kan tag i att lyssna på varenda ton de spelat in någon gång senare. Senast de var i Stockholm var det bra (trots Bonnie Tyler-sjungande häcklare) och nu bara måste man väl gå igen. Snart finns de inte som grupp längre, bara som två surpuppor var för sig.

Och jag fortsätter vara snuvig.

6 kommentarer:

Vurre sa...

Easy, mongo.

Jonas sa...

Och vad menar du nu då, Vurre? Att jag har det lätt jämfört med båtflyktingarna på Teneriffa? Det hade jag aldrig listat ut själv.
Eller menar du nåt annat? Typ "trevlig helg"?

Anonym sa...

jag har aldrig sett "midnight run", faktiskt. men alla filmer med joe pantoliano är ju värda att se minst en gång. min egen matinésnuttefilt är nog annars "örnnästet".

förresten - vilka är chanserna att få tag i ett par sufjan-biljetter nu?

Jonas sa...

"Örnnästet" hade jag nog somnat av igår, som till en välbekant godnattsaga. Man vet ju liksom vem som är dubbelagenten vid det här laget. Kanske hade jag vaknat till vid den klassiska "I zought ze cazedral was on ze otzer side of ze squvääär"-repliken.

Sufjan-situationen ser god ut vid en koll på ticnet.

Vurre sa...

Broadsword calling Danny Boy. Broadsword calling Danny Boy.

Jonas sa...

Hur är det Clint (uramerikan) och Burt (urbritt) säger till varandra?

Burt: -Save me some coffee, won't you.
Clint: - It'll be cold by then.
Burt: - Good. You can't taste cold coffee.