söndag, februari 12

Och hur har veckan varit?

ExampleExample

Arab Strap på Kägelbanan (konsert)
Aidan Moffat är oväntat eftertraktad för att vara en spolformad, skäggig, alkoholiserad skotte. En tjej i publiken med hysteriskt blekt frisyr överlämnar en lapp till honom, men tar ideligen tillbaka den från keyboarden där han lägger den. Hon sitter där på scenkanten och skriver till mer, som om de första budskapen inte fått tillräcklig respons.

”Storm” (film)
Snygga scener från ett öde och disigt Vänersborg. I övrigt nådde den inte upp till sina ambitioner.

“The Pythons autobiography by the Pythons (bok)
Det är vetenskapligt bevisat att det är kul att läsa om interna bråk. Eric Idle om John Cleese:
He once told me, and he won't deny this, 'I'll do anything for money', so I offered him a pound to shut up and he took it.

Ondskan #1 (tidning)
I nästa nummer önskar jag mig färre slentrianhyllningar av Pet Shop jävla Boys och fler av Anton Gustavssons verkligt intressanta intervjuer med musiker som jobbar som brevbärare.

The Knife ”Silent Shout” (album)
Tar man bara bort några få spår så har man ett helgjutet mästerverk. Hur länge dröjer det förresten innan någon föreslår syskonen Dreijer att göra en ”Mama Mia” med bara The Knife-låtar?

Kelley Stoltz ”Below the Branches” (album)
Det kommer aldrig ta slut, eller hur? Det kommer alltid att dyka upp nya, anonyma män vars högsta mål i livet är att skriva musik som låter som Paul McCartney, Brian Wilson, Ray Davies och de andra. Ibland önskar jag att någon åtminstone skulle försöka låta som Ringo Starr, Carl Wilson och Dave Davies. Men jag ska ändå ge den här skivan ett par chanser till, för Stoltz verkar kunna skriva låtar.

Morrissey ”You Have Killed Me”, ”I Will See You In Far Off Places” och “Dear God, Please Help Me” (läckta låtar)
Den förstnämnda är en klassisk Morranrockdänga som sätter sig direkt (lyssna här), men de andra, nja... Inte märks det heller att Ennio Morricone har varit inblandad i ”Dear God”.

Euros Childs på Ugglan (konsert)
Litet ansikte, lysande melodier. Lyssna här.

”Walk the Line” (film)
Bra film. Men jag skulle ändå vilja se en omklippt version av den, där de traditionella biografiscenerna är borta och bara Phoenix och Witherspoon finns kvar.

Inga kommentarer: