onsdag, februari 15

Jonas och kulturtanterna

Idag ordnades ett lunchföredrag på mitt jobb. Vi fick mackor som legat i en kyl för länge och så kom Jonas Hassen Khemiri och pratade om ”Montecore”.

På min arbetsplats är vi ungefär lika många kvinnor som män, men ändå satt vi där: jag, tio begynnande flintar och så hundratjugo kulturtanter. Alla tanter, i varierande ålder, skrev ivrigt ner att den tionde mars är det premiär på ”Invasion!”, pjäsen Jonas Hassen Khemiri skrivit till Stockholms stadsteater. Så den som vill träffa någon i Gudrun Sjödénkläder för diskussioner om hur självbiografisk ”Ett öga rött” egentligen är, nu vet ni tiden och platsen.

4 kommentarer:

Rickard sa...

I går var det kvällsföredrag på MITT jobb. Jag åt en pastasallad som legat i min väska alldeles för länge, och så kom Jonas Hassen Khemiri och pratade om "Montecore". Och visst: publiken utgjordes av 55 kvinnor i övre medelåldern, 10 begynnande flintar och så jag. Vad annat kunde man vänta sig när en av de kvinnliga deltagarna i förväg korresponderat mig sitt stora intresse för föredraget med orden: "Han är inte bara ung och vacker, han har också ett fantastiskt språk"...

Anonym sa...

det är nog inte bara killens skönhet som lockar. kulturtanterna bär upp kultursverige, så är det bara.

Anonym sa...

Föreställ er annonsen "Hon är inte bara ung och vacker, hon har ett fantastiskt språk också.."
Kulturtanterna bär visserligen upp kultursverige, men tydligen bär de inte upp någon slags jämställdhet....
/Mikaela

Anonym sa...

Du har iaf tur som får Hassen Khemiri till den trötta lunchmackan! Hos oss var lunchgästen istället Ludvig Rasmusson som gaggade om åldersdiskriminering. Kulturtanterna skrockade förnöjt..