tisdag, februari 7

Schyfferts skämt

Henrik Schyffert verkar ha dragit rätt underliga slutsatser av sitt fältarbete i ”Dokument: humor”. Han tycks ha kommit fram till att det är helt okej att dra gamla skämt i ett lågbudgetprogram. Bara man är tydlig med att man vet att det är just det man gör.

Så han inleder nya ”Veckans nyheter” med att säga att Kanal 5 i alla fall är bättre än TV3 och att ”nu blir det skämt om nyheter”. Han visar att han fattar att själva konceptet är gammalt som gatan och den enda ambitionen nu är att göra det lite mer burdust än alla andra.

Tyvärr räddar inte den brasklappen en del uråldriga skämt. Det är inte roligt att säga att friidrottsgrenen gång är lika meningslös som en tävling om att viska högst. Det var kanske roligt på Norra Brunn för femton år sedan. Det är inte heller roligt att driva med att danskar pratar grötigt. Det kanske var roligt när man kollade på ”Solstollarna”.

Det bästa i hela första ”Veckans nyheter” var en detalj. Schyffert körde sin Melodifestivalindian och skulle visa hur indianen hanterade papparollen i Sverige. Han var på en lekplats och där i gungan hängde lealöst ett litet, litet barn med en fjäder på huvudet. Och minen på den lilla, lilla ungen – den var otroligt skoj.

1 kommentar:

Jonas sa...

Kanske hade jag kunnat sammanfatta det lika kort och kärnfullt som här:
http://bomben.se/verkligen/?p=102