måndag, september 11

It's just Justin

Example

Som alla har förstått så handlar den här hösten väldigt mycket om Justin Timberlake. Just nu står två magasin i hyllorna med Justins nuna på omslaget.

Om man inte hade läst det finstilta skulle man inte tro att det är samme fotograf bakom bilderna, Rankin. Underligt nog är de bilderna han tagit till sin alldeles egna tidning Dazed & Confused mycket sämre än de till Bon. Det som avgjort till Bons fördel är Michael Elmenbeck, som varit stylist, förlåt ”creative director”.

Framförallt omslagsbilden är ju otrolig. Bort med allt babyblått från Dazed&Confused-plåtningen. I stället blev det alldeles lagom mycket ”Clockwork Orange”, men utan den där lilla kajallinjen som hade gjort det trist. Titta bara på skuggspelet på Justins hand, hudvecken i kontrast till de gråa, utslätade ytor. Det kan bli en klassiker.

Men, och ni vet att det skulle komma ett ”men”, sedan börjar man läsa texten. Har det över huvud taget skrivits en intervju med en superstjärna de sista åren, utan beskrivningar av att intervjun sker på ett lyxhotell, hur reportrarna instrueras innan, hur det springer assistenter kring stjärnan etc? Jo tack, vi vet det nu! Vi vet hur det går till! Är det journalisterna som blir så imponerade av att få vara i den inre cirkeln att de verkligen måste påpeka det? Är det att de får så kort faktiskt intervjutid att de måste fylla ut med beskrivningar av allt runtomkring intervjutillfället.

Att Annah Björk poängterar att hon inte får ställa frågor om privatlivet är kanske en nödvändig brasklapp. Men å andra sidan köper jag inte direkt Bon eller Dazed&Confused för att få höra mer om Justins och Camerons bröllopsplaner.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det enda som saknas är att Justin hemtamt kryper upp i favoritfotöljen på fiket.

Musikjournalister är fan bäst i världen på klyschor.

Niklas sa...

Det har varit svårt att undvika Justin i livstilsmagasin-hyllan på sistone. Att man sedan får ta del av i princip samma hotellintervju gör det inte precis lättare att välja.

m sa...

Jag tror på version två, faktiskt. Att man hinner ställa typ tre frågor innan nån flåsig pressperson börjar veva med armarna lämnar så att säga rätt mycket åt (den dåliga) fantasin.

Anonym sa...

jag håller med om att fotona på justin är fina. annars är nog intervjun det tristaste i senaste bon.

Anonym sa...

Bon-bilderna på Justin är dessutom ett fulländat exempel på hur man kan retuschera fotografier sådär lagom mycket, utan att det blir Mariah Carey-plast av det. Man ser givetvis att de är manipulerade, fast det har gjorts med smak och finess.