tisdag, januari 25

Vad man betalar för en upplevelse

Det är lustigt hur man får olika mycket för pengarna och hur tjänster får väldigt olika pris. För att illustrera, låt mig berätta om min måndagskväll.

Först gick vi på restaurang.

Vi tog första bästa ställe på Götgatan. Jag åt en cheeseburgare. Den serverades mellan grovt bröd, med tre små skålar ketchup, mild aioli och en coleslaw med lingon. De tre lökringarna var lite för hårda, men pommes fritesen var goda. Det finns många sämre burgare i Stockholm och det finns många bättre. Till detta drack jag en Staropramen.

Sedan gick vi på konsert.

Det var slutsålt på Södra teatern. I en av Sveriges vackraste konsertlokaler spelade ett sjumannaband med några av Sveriges bästa musiker: Jonas Kullhammar och Reine Fiske etc. De kompade några av Sveriges bästa sångare. Mina favoriter var Anna Järvinen och Anna von Hausswolff, men för andra var det kanske större med Annika Norlin, Lisa Nilsson eller Rebecka Thörnqvist. Totalt var de åtta sångare som framförde låtar från Sonja Åkesson-skivan som kom i höstas. Det var en specialensemble, endast för en kväll. Det var inte den bästa konsert jag sett på Södra teatern, men långt ifrån den sämsta.

Min rutinartade middag, med dricks, kostade 250 kronor.

Min minnesvärda konsertupplevelse, med serviceavgift, var tio kronor billigare.

1 kommentar:

Malte sa...

Tror du gav för mycket dricks.