torsdag, maj 26

I alla fall alfalfa

ExampleExample

Minns ni när jag skrev om mina förväntningar inför den vegetariska maten i Los Angeles? Nu var det självklart inte så som Woody Allen drev med det i "Annie Hall": alfalfagroddar och mosad jäst. Som självmedveten, överdrivet tillgjord späkelse.

Men: här är autentiska bilder av två måltider i rad. Till frukost en Californian omelette på Swingers diner i West Hollywood, sedan till lunch en laxsallad i Santa Monica.

Båda toppade med alfalfagroddar.

8 kommentarer:

Rickard Sjöberg sa...

Laxsallad är väl inte vegetariskt.

Jonas sa...

Nej, laxen är helt riktigt en fisk. Och jag är faktiskt inte helt säker på om den kaliforniska omeletten var vegetarisk heller, det kan ha gömt sig bacon i den, även om de väldigt enkelt hade kunnat bytas mot vegetarisk bacon, Swingers var väldigt öppna för sånt. Även kalkongbacon fanns.

Men min poäng var mer att alfalfa dök upp lite här och var.

Rickard sa...

Ja, och rubriken var ju fyndig. På riktigt. Alfalfa är ett roligt ord. En machoman som är vegetarian måste väl vara en alfalfahanne?

Jonas sa...

Och roligare är ju om machomannen kommer från rymden. Alf Alfalfahanne.

Kanske är han rentutav adlig? Alf af Alfalfahanne.

Rickard sa...

En riktig tungvrickarramsa. Har ni några adliga utomjordiska machovegetarianer här? - Ja, han Alf af Alfalfahanne, han e i alla fall här.

itsallvintage sa...

kalkongbacon? smakar det som kalkonbacon? eller mer balkong eller kanske kalsong? /Annika

Jonas sa...

Förlåt! Jag stavade fel.

Menade så klart inte "kalkongbacon". Menade så klart "bajskorv".

Jonas sa...

Och för nytillkomna tittare vill jag bara påpeka att bakom signaturen "Annika" döljer sig en nära vän. Om för mig okända människor lämnar kommentarer på Extra allt - snudiga ordmärkningar eller annat - så svarar jag naturligtvis inte med treåringsretorik.