fredag, maj 20

Saint Etienne Revisited

Example

Ikväll spelar Saint Etienne på Strand i Stockholm. Jag har ingen aning om vilken sorts show de tänker ställa upp med: tre personer och förinspelad musik eller fullt, funkigt liveband. Och vilket är egentligen att föredra?

För drygt ett år sedan hade Supermix en specialkväll på Gubbrummet ägnad denna utmärkta trio. Vi är alltså redan färdigförberedda, men får vi DJ:a på efterfesten ikväll? Nej nej, det ska tydligen nån som heter Andres Lokko göra.

I samband med den kvällen hade jag lite Saint Etienne-special här på Extra allt, som det nu kan vara läge att gå tillbaka till. Börja med grundkursen och läs sedan om det oändliga flödet samlingsskivor, min tolv år gamla intervju med Bob Stanley, doldisen Ian Catt, Kylie Minouges cover, Saint Etiennes covers på Right Said Fred och Gil Scott-Heron, deras bästa skiva "Tiger Bay", chokladmjölken som inspirerade "He's on the Phone"-omslaget och om min fina halsduk.

Under tiden kan du lyssna på Fredriks mycket fina, och välförtjänt uppmärksammade, Saint Etienne-mix. Mer om den kan du läsa här.

Inga kommentarer: