torsdag, april 8

Saint Etienne: Samlingarna

Example

Det finns massor av samlingsskivor med Saint Etienne. Ovanför ser ni några av dem, antagligen har jag missat någon. Ja vänta, det ser jag direkt. "I Love to Paint" saknas. Förutom de här kom flera av studioalbumen förra året ut i deluxe-utgåvor med en bonusmaterial.

Spelar man in och ger ut så många utspridda låtar som Saint Etienne byggs så klart ett behov upp av att samla dem, i kommersiella utgåvor eller i begränsad upplaga till fancluben. Eller i ännu mindre upplaga. Som tack till de som svarat Bob Stanley på MySpace om några skivor han behövde hitta brände han 72 exemplar av "Saint Etienne Now 4"med fyra outgivna låtar. Omsorg!

Det är synd att allt i den här strida strömmen av musik inte håller lika hög klass. Det finns många menlösa små stycken stämningsmusik, ibland så intetsägande att det är svårt att ens lägga på minnet att låten som heter så behöver man aldrig lyssna på igen.

Att vara komplettist med Saint Etienne-skivor är därför inte bara jobbigt och dyrt, utan till viss del även med begränsad musikalisk belöning. Men till exempel gör samlingen "Nice Price!" att fler får höra den här fina demoversionen av "Burnt Out Car", i vanliga fall en eurorökare:

Saint Etienne - "Burnt Out Car" (demo)

2 kommentarer:

la vie sportive sa...

Hej,
Kika in här; http://laviesportive.blogspot.com/2009/12/god-jul.html och få en försenad julklapp i form av alla Saint Etiennes jul-EPs i högsta kvalitet. God jul!

/K

Jonas sa...

Schysst!